Van het gas los is eenvoudiger wanneer we minder gas nodig hebben voor het verwarmen. En bij deze hoge gasprijzen is het ook financieel interessant om gas te besparen. Daarom organiseert coöperatie GroenWest een inkoop actie (spouwmuur)isolatie.

Na een succesvol verlopen selectieprocedure hebben wij in maart isolatiebedrijf A. Rouwenhorst Isolatie BV uit Apeldoorn gekozen als de partij om woningen in Arnhem-West te gaan voorzien van isolatie. Van alle inschrijvingen heeft deze partij ons het meest overtuigd dat zij kwalitatief goed werk leveren tegen een aantrekkelijke prijs. Bovendien is deze partij gecertificeerd en biedt 10 jaar garantie op de werkzaamheden.

Het verloop van de inkoopactie in cijfers (medio juni): Bijna 100 inwoners uit onze wijk hebben hun interesse getoond in de inkoopactie. Na een eerste telefonische belronde heeft Rouwenhorst bijna 70 woninginspecties uitgevoerd. Op basis van deze woningschouw heeft Rouwenhorst voor ruim 50 woningen offertes gemaakt voor het uitvoeren van één of meer isolatiemaatregelen.

97 bewoners tot nu toe hebben opdracht gegeven voor het isoleren van de spouwmuren en/of vloer. Bij de meerderheid van deze woningen hebben de isolatiewerkzaamheden inmiddels plaatsgevonden.

Bij sommige woningen heeft Rouwenhorst geen voorstel gedaan, omdat de woning niet geschikt is voor spouwmuurisolatie. Voor deze woningen willen wij in de nabije toekomst een nieuwe partij selecteren die gespecialiseerd is in het isoleren van enkelsteensmuren.

Indien u zich nog wil aanmelden voor de collectieve inkoopactie woningisolatie, dit is nog mogelijk. Stuur dan een e-mail naar inkoopactie@groenwestarnhem.nlmet hierin uw naam, adres, telefoonnummer, bouwjaar van uw woning en eventuele isolatiewensen.

Ook voor overige vragen over de collectieve inkoopactie woningisolatie kunt u een email sturen naar bovengenoemd e-mailadres.