Groen en water

/Groen en water
Groen en water 2019-06-03T13:44:24+00:00
EERSTE NEGEN DAKEN LIGGEN

De actie voor groene daken is een groot succes. Inmiddels (half april 2019) zijn op 9 adressen groene daken geleverd. 7 op Heijenoord en 2 in Lombok. Samen 150 m2. Dat is goed voor vasthouden van ongeveer 6.000 liter. En, ook belangrijk: trotse en blije nieuwe eigenaren! Er zijn nog 14 adviezen uitgebracht, waar in mei of juni geleverd kan worden. Op de foto’s het doe-het-zelf-werk met mooi resultaat.

Het eerste groene dak van deze actie is al gelegd! Op 19 oktober 2018 is dit dak door bewoners zelf gelegd met hulp van Joke Hofstee van Meergroenedaken.nl

GRATIS ADVIES VOOR DAK EN TUIN

GroenWest Arnhem is een actie gestart om daken en tuinen in de wijk te vergroenen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het AANjaagfonds van Arnhem AAN (www.arnhemaan.nl).

  • 21 buurtbewoners kunnen GRATIS advies krijgen om hun tuin te vergroenen.
  • 21 buurtbewoners kunnen GRATIS advies krijgen om zelf een groen dak aan te leggen

Arnhem-West ligt op een helling. Delen van de openbare ruimte zijn verhard. Bij hevige regen is er grote en snelle afspoeling, waar de lagere delen overlast van ondervinden. Particulieren kunnen dit tegengaan door tuinen te vergroenen en daken te voorzien van beplanting. Daardoor wordt regenwater vastgehouden en vindt verdamping plaats. Dit draagt bij aan een koeler en gezonder stedelijk klimaat, vermindert de belasting van de riolering en helpt wateroverlast op straat en in woningen tegengaan. Bovendien ziet het er fraai uit en zorgt het voor een aangename woonomgeving.

Het eerste groene dak van deze actie is al gelegd! Op 19 oktober 2018 is dit dak door bewoners zelf gelegd met hulp van Joke Hofstee van Meergroenedaken.nl

Click edit button to change this text.