Vervoer

/Vervoer
Vervoer 2020-03-03T16:28:42+00:00

De eerste elektrische deelauto’s komen eraan!

Op 10 december 2019 kwamen zo’n 40 buurtbewoners uit Arnhem-West en Angerenstein bij elkaar om samen te besluiten voor welke aanbieder van elektrisch deelvervoer ze zouden kiezen. Deze avond was georganiseerd door het duurzame buurtinitiatief GroenWest, in samenspraak met Angerenstein en Alteveer-Cranevelt. In het voortraject waren al twee aanbieders geselecteerd die op deze avond hun presentatie hebben gegeven. Uiteindelijk is door de buurtbewoners gekozen om met We Drive Solar verder te gaan. Zij bieden een volledig ontzorgd pakket aan, waarbij je wel de lusten van een auto hebt, maar niet de lasten. De elektriciteit van hun laadpalen komt van hernieuwbare zon- en windenergie. De auto’s die geplaatst worden zijn de nieuwste Renault Zoe en bij voldoende vraag ook de Tesla Model 3. Inmiddels hebben de eerste vijftien wijkbewoners uit Arnhem-West zich al aangemeld voor een abonnement en zullen de eerste auto’s vanaf begin maart geplaatst gaan worden. De eigen laadpalen van We Drive Solar zijn ook aangevraagd. Tot deze geplaatst zijn zullen de auto’s opgeladen worden met de laadpalen van Allego die te vinden zijn bij de Gentiaanstraat en de Beaulieustraat. We hopen gauw weer nieuwe aanmeldingen erbij te krijgen, zodat er meer auto’s bijgeplaatst kunnen worden. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat We Drive Solar te bieden heeft? Hieronder vind je nog wat meer informatie over de abonnementen. 

Voor € 49,– per maand rij je al 2 dagen. Die dagen mag je opdelen in kleinere stukjes waarin je vaker overdag kan rijden, in de avond of ’s nachts of juist meerdere dagen achter elkaar. Ook zijn er abonnementen waarmee je 4, 6 of nog meer dagen per maand kunt rijden. De kilometerprijs is 18 cent per kilometer (Renault Zoe) of 30 cent per kilometer (Tesla). Je kunt per maand je abonnement verhogen, en per kwartaal verlagen (rij je een maand niet en de maand daarna meer, dan wordt dat gemiddeld over het kwartaal). Het laden, ook bij publieke laadpalen, zit bij de prijs inbegrepen. Ben je geïnteresseerd, check www.wedrivesolar.nl of mail direct het ingevulde aanmeldformulier (https://www.wedrivesolar.nl/arnhem.html) terug naar info@wedrivesolar.nl. Voor verdere vragen kun je ook contact opnemen met Marieke Kleinhuis, via autodelen@groenwestarnhem.nl . Op naar een duurzaam 2020!

Veel mensen in Arnhem West hebben een (eerste of tweede) auto die ze maar weinig gebruiken en de parkeerdruk is op sommige plekken behoorlijk hoog. Het zou dus mooi zijn als we een deel van die auto’s uit de wijk krijgen. Tegelijkertijd kunnen de meeste mensen niet (helemaal) zonder auto, maar voor een deel van hen zou deelvervoer wellicht wel een goed alternatief kunnen zijn. Autodelers rijden 15 tot 20% minder kilometers dan autobezitters en wanneer je dan de fiets pakt, is het nog beter voor de gezondheid ook. Als we die auto’s dan ook nog eens elektrisch laten rijden, zou dat helemaal mooi zijn (al moeten we dan natuurlijk nog wel kijken naar hoe die elektriciteit wordt opgewekt).