Studenten Bouwkunde van Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) geven inspiratie en advies voor jouw woning!

De energietransitie van woningen en wijken is momenteel één van de grote opgaven in de bouw. Ook bij de opleiding Bouwkunde aan de HAN in Arnhem wordt uitgebreid aandacht aan dit onderwerp besteed. Hierdoor studeren er al jaren studenten Bouwkunde af aan de HAN, die in de bouwpraktijk een voortrekkersrol kunnen vervullen bij deze energietransitie.

De afgelopen jaren hebben tweedejaars Bouwkundestudenten verduurzamingsonderzoeken uitgevoerd en adviezen opgesteld voor diverse woningeigenaren en corporaties, onder andere in de Arnhemse wijken Spijkerkwartier, Geitenkamp, Elsweide en Elden.

Ook dit schooljaar gaan de tweedejaars studenten weer met een verduurzamingsproject aan de slag. In Arnhem-West zijn bewoners actief bezig met verduurzaming. Vanuit de HAN zouden wij u hierbij graag met dit studentenproject ondersteunen, zowel om u een stapje verder te helpen in de planvorming voor uw woning als voor onze studenten, om kennis te maken met de complexe opgave van de woningverduurzaming.

Dus bent u als woningeigenaar aan het nadenken over welke verduurzamingsmaatregelen voor uw woning passend zouden zijn en kunt u daarbij (vrijblijvend en kosteloos) wat inspiratie en advies gebruiken? Meld u zich dan aan voor dit studentenproject. Er wordt gestart in de tweede week van april, onder andere met een woningbezoek. In juni wordt het project afgerond met een adviesrapportage en een presentatie.

Voor deze opgaven zoeken wij bij voorkeur 22 woningen, waarbij deelname op volgorde van aanmelding zal worden bepaald. Aanmelden kan tot 19 maart, door een mail te sturen naar Hanneke.Spoorenberg@han.nl

Namens
ir. Hanneke Spoorenberg BEd.
Docent Bouwkunde | Academie Built Environment | HAN_ University of Applied Science