Hij valt dit keer op zondag 9 oktober. Degenen die bij het festijn van vorig jaar aanwezig waren herinneren wellicht nog de drakenbootrace, de workshops in ’t Huukske, de proefrit met de elektrische deelauto, de fietstocht door de wijk en als slotstuk de band in een tuin bij Rosandepolder. Het programma voor dit jaar is bijna klaar; een klein groepje is hier hard mee bezig. In ieder geval wordt het weer een middag waarbij we elkaar kunnen ontmoeten, waar informatie te halen valt, waar een winactie bij hoort en waar het jaar 2022/ 2023 goed ingeluid kan worden.

Groen in de wijk
Jullie kennen ondertussen de belangrijkste thema’s. Het gaat ons bv om groen in de wijk en dus is er een plantjes(ruil)markt met inheemse planten die goed zijn voor de biodiversiteit in onze wijk. En, ben je benieuwd geraakt wat er zoal door onze wijken kruipt, vliegt, springt en; behoudens de kinderen en kleinkinderen natuurlijk? We kunnen je hierover vertellen: wat gebeurt er allemaal in jouw tuin en in die van iemand op de Rosandepolder, of iemand die vlakbij Mariëndaal woont? We leven in een zeer rijk ecosysteem (van Mariendaal tot de Rijn) en hier valt veel te ontdekken.

Nieuwe inkoopactie
Uiteraard willen we onze huizen verduurzamen en dus grijpen we terug op onze collectieve inkoop voor isolatie en kijken we voorwaarts voor de kickstart van een nieuwe ronde hiervoor; wellicht voor glas, of voor dakisolatie, of binnenmuur isolatie? Kom dus langs, dan nemen we u ook hierin mee. De vorige keer deden 100 huishoudens mee.

Coöperatie 
Kom dan vervolgens ook buurten in de ‘coöperatie’. Dat zijn we sinds een paar maanden officieel en dit jaar zouden we een eerste ledenvergadering houden. Op die 9 bent u van harte uitgenodigd. Oh, bent u geen lid? Dat klopt. Want leden hebben we nog niet. Laten we het dan een ‘virtuele’ ledenvergadering noemen. Iedereen die een warm hart draagt voor duurzaamheid en groen in

onze wijken is welkom. We bespreken met elkaar wat ons verbindt, wat we doen en wat we dan willen gaan doen het komende jaar. En wil je net als wijzelf lid worden? Laten we dan onszelf op 9e oktober officieel als de eerste leden gaan verwelkomen.

Groene dak, kinderen en elektrische auto’s
En verder … er komt meer informatie over subsidiemogelijkheden voor een groen dak en de afkoppeling van regenwater (zie het bericht in deze nieuwsbrief van Chris), er zullen kinderactiviteiten worden georganiseerd, je kan weer een electrische deelauto testrijden en er valt een feestje te vieren en dus er is wat te drinken na afloop.