Maak van je tuin een aantrekkelijke plek waar je echt graag bent. Meer kleur en meer leven is goed voor je gezondheid, de natuur en het klimaat. Voor wie daar wel wat hulp en inspiratie bij kan gebruiken organiseert Groengroep Arnhem-West samen met Piekfijn Tuinontwerp op zondag 21 april de 2,5 uur durende workshop ‘Ontwerp je eigen natuurvriendelijke tuin’.

We starten de middag met het geven van informatie en voorbeelden om jouw tuin aantrekkelijker te maken voor vogels, insecten en andere dieren en natuurlijk ook voor jezelf. Ook krijg je tips en handvatten waarmee je een goede indeling voor de tuin kunt kiezen.

Daarna ga je samen met andere enthousiaste (amateur)tuiniers in groepjes aan de slag met een schetsontwerp voor je eigen tuin. Zo kan je elkaar helpen en op ideeën brengen. Wij lopen rond om te helpen en vragen te beantwoorden, zodat je aan het eind van de middag naar huis gaat met een (globaal) tuinplan en een flinke dosis inspiratie!

Groengroep Arnhem-West bestaat uit een aantal vrijwilligers die zich inzet om onze wijk groener en natuurvriendelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van (nest)kasten voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen, het samen onderhouden van stukjes groen in de wijk en nog veel meer! Je ontmoet de leden van de Groengroep tijdens de workshop, waar ze klaar staan om al je vragen te beantwoorden.

Marieke Piekema uit Heijenoord is de eigenaar van Piekfijn Tuinontwerp. Zij ontwerpt tuinen en andere buitenruimtes en stelt beplantingsplannen op. Daarbij heeft zij veel aandacht voor ecologie, duurzaamheid en klimaatadaptatie. Als je meer wilt weten kan je haar website piekfijntuinontwerp.nl bezoeken.

Praktische informatie

Wat: workshop ‘Ontwerp je eigen natuurvriendelijke tuin’

Voor wie: iedereen die groene vingers wil krijgen en in het bezit is van een tuin of tuintje
Wanneer:
21 april 2024 van 13.00 tot 15.30 uur
Locatie: Buurthuis ’t Huukske, Mauritsstraat 22 in Arnhem
Kosten: de workshop is gratis
Aanmelden: stuur een mail naar biodiversiteit@groenwestarnhem.nl
Voorafgaand aan de workshop ontvang je meer informatie ter voorbereiding.