De afgelopen maanden heeft de gemeente Arnhem een Pop-up Energieloket mogelijk gemaakt in het Huukske. Wekelijks was op donderdagavond een bewoner uit de wijk Hans Wildenberg aanwezig om, goed voorbereid, mee te denken over allerlei energiebesparingsvraagstukken en adviezen te geven. In deze 3 maanden vonden ruim 30 mensen het energieloket met hele praktische vragen en gingen weer op pad met antwoorden of in ieder geval met een volgende stap in de goede richting. Er werd met elkaar gesproken over de juiste volgorde van de aanpak, over de terugverdientijd van maatregelen en over de warmtepomp en isolatiemogelijkheden, en nog veel meer.

Vanuit GroenWest hebben we Hans hartelijk bedankt voor zijn wekelijkse inzet en vooral voor de wijze waarop hij dit aanpakt. Zo duidelijk en in stappen neemt hij je mee in de vraagstukken.
Het idee van Hans is om de bekendheid van het Energieloket in de toekomst verder te benutten. We gaan aan de gemeente vragen of dit na deze 3 maanden maandelijks zou kunnen terugkomen, dan kunnen bewoners er naar toe gaan wanneer zij zelf bezig zijn met energiebesparing.